Hoeveel stoelen passen er aan een ovale tafel?

Hoeveel stoelen passen er aan een ovale tafel?

Geplaatst door Sylvester Vrints op

In onze vorige blog schreven we al hoeveel stoelen er passen aan een rechthoekige tafel. Bij een ovale eettafel is het vaak lastig om in te schatten hoeveel stoelen er exact aan je tafel passen, daarom illustreren we graag de mogelijkheden voor de afmetingen in onze collectie: 220, 250 en 280 cm. 

Net zoals bij een rechthoekige eettafel hangt dit van een aantal factoren af:

  1. De lengte van de tafel
  2. De breedte van de stoelen
  3. Persoonlijke voorkeur: de vrije ruimte die je tussen de stoelen wenst en het al dan niet plaatsen van stoelen op de kopse kant van de tafel

De meeste stoelen (met voorziene vrije ruimte) nemen zo’n 60 cm plaats in beslag, dus in principe kan de rekensom snel gemaakt worden. Bij onze ovale eettafels werden de tafelpoten zodanig ontworpen, dat je niet veel ruimte verliest door tafelpoten die in de weg kunnen zitten.

Ovale eettafel - stoelen zonder armleuning 
Ovale eettafel - stoelen met armleuning

HOEVEEL PERSONEN PASSEN ER AAN EEN OVALE EETTAFEL VAN 220 CM?

De kleinste ovale eettafel binnen onze collectie heeft een lengte van 220cm. Dit formaat is ideaal voor 6 personen: je zit niet te dicht bij elkaar en ook niet te ver uit elkaar. Dit formaat is precies goed voor 6 personen.

HOEVEEL PERSONEN PASSEN ER AAN EEN OVALE EETTAFEL VAN 250 CM?

Wens je toch extra comfort en geef je jouw gasten graag extra veel ruimte? Dan zijn onze ovale eettafels van 250 cm geschikt om met 6 personen aan plaats te nemen. Met 8 personen kan ook, maar dan zit je iets gezelliger bij elkaar. Opnieuw: dit is een persoonlijke keuze. 

HOEVEEL PERSONEN PASSEN ER AAN EEN OVALE EETTAFEL VAN 280 CM?

De grootste ovale eettafel binnen onze collectie heeft een lengte van 280 cm. Dit formaat is ideaal voor 8 personen: je zit niet te dicht bij elkaar en ook niet te ver uit elkaar. 

Tip: Aan de kopse kant kan ook telkens één geplaatst worden. Zo win je 2 plaatsen extra.
interieur ovale tafels stoelen

← Ouder bericht Nieuwer bericht →

blog

RSS
Het onderhoud van een keramische eettafel.
keramiek keramische eettafels onderhoud

Het onderhoud van een keramische eettafel.

Door Sylvester Vrints

Belangrijk om te weten: een keramische eettafel is niet poreus, wat betekent dat vlekken niet kunnen doorsijpelen in het blad (in tegenstelling tot bijvoorbeeld marmer,...

Lees verder
Hoeveel stoelen passen aan jouw rechthoekige tafel?
design interieur keramische eettafels stoelen

Hoeveel stoelen passen aan jouw rechthoekige tafel?

Door Sylvester Vrints

Een vraag die we erg vaak te horen krijgen en waar we eigenlijk geen eenduidig antwoord op kunnen geven. Zo hangt het vooral af van...

Lees verder