Hoeveel stoelen passen aan jouw rechthoekige tafel?

Hoeveel stoelen passen aan jouw rechthoekige tafel?

Geplaatst door Sylvester Vrints op

Een vraag die we erg vaak te horen krijgen en waar we eigenlijk geen eenduidig antwoord op kunnen geven. Zo hangt het vooral af van een aantal persoonlijke keuzes die je moet maken en daarom wijden we graag een blogbericht toe aan dit onderwerp.

Op die manier kunnen we grondig uitleggen welke factoren een belangrijke rol spelen in de keuze van het aantal stoelen die kunnen passen aan jouw eettafel. Dit zijn alvast de belangrijkste factoren die invloed hebben op het aantal stoelen die aan je tafel kunnen:

  1. Vanzelfsprekend: de lengte van de tafel

  2. De breedte van de stoelen

  3. De gewenste ruimte tussen de stoelen 

  4. Persoonlijke voorkeur: mogen er ook stoelen aan de kopse kant toegewezen worden of liever niet?

  5. De vorm van de tafel

De meeste stoelen (met armleuning) nemen zo’n 60 cm plaats in beslag, dus in principe kan de rekensom snel gemaakt worden. Stoelen zonder armleuning nemen meestal zo'n 50 cm ruimte in. Verder moet je ook nog rekening houden met de ruimte tussen de stoelen zelf, zodat iedereen comfortabel kan plaatsnemen en bewegen. Hier raden we aan om minstens 5 cm te voorzien.

We bespreken graag alle afmetingen uit onze collectie zodat je weet hoeveel stoelen er passen aan jouw gewenste eettafel. Met afbeeldingen illustreren we hoeveel stoelen (met en zonder armleuning) er aan een tafel passen.

Rechthoekige tafel

Stoelen met armleuning

 

Stoelen zonder armleuning

HOEVEEL PERSONEN PASSEN AAN EEN TAFEL VAN 180 CM? (4 À 6 PERSONEN)

Om plaats te nemen aan een tafel van 180 cm raden we aan om aan de twee langste zijden telkens twee of drie stoelen te plaatsen. Bij twee stoelen blijft er nog ruim voldoende plaats over, bij drie stoelen zit je compact bij elkaar. 

HOEVEEL PERSONEN PASSEN AAN EEN TAFEL VAN 200 CM? (6 PERSONEN)

Om comfortabel plaats te nemen aan een tafel van 200 cm raden we aan om aan de twee langste zijden telkens drie stoelen te plaatsen. Bij dit formaat zit je minder compact aan elkaar dan bij een tafel van 180 cm.

HOEVEEL PERSONEN PASSEN AAN EEN TAFEL VAN 220 CM? (6 PERSONEN)

Om comfortabel plaats te nemen aan een tafel van 220 cm raden we aan om aan de twee langste zijden telkens drie stoelen te plaatsen. Zo beschik je over een zee van ruimte. Ideaal, wanneer je over stoelen met een armleuning beschikt!

HOEVEEL PERSONEN PASSEN AAN EEN TAFEL VAN 240 CM? (8 PERSONEN)

Om plaats te nemen aan een tafel van 240 cm is het mogelijk om aan de twee langste zijden telkens 4 stoelen te plaatsen. Stoelen met een armleuning zullen bij dit formaat dichter bij elkaar staan, maar dat is perfect mogelijk. 

HOEVEEL PERSONEN PASSEN AAN EEN TAFEL VAN 260 CM? (8 PERSONEN)

Om comfortabel plaats te nemen aan een tafel van 260 cm, raden we aan om aan de twee langste zijden telkens 4 stoelen te plaatsen. Bij dit formaat zit je minder compact aan elkaar dan bij een tafel van 240 cm.

HOEVEEL PERSONEN PASSEN AAN EEN TAFEL VAN 280 CM? (8 PERSONEN)

Om extra comfortabel plaats te nemen aan een tafel van 280 cm raden we aan om aan de twee langste zijden telkens 4 stoelen te plaatsen. Zo beschik je over een zee van ruimte. Ideaal, wanneer je over stoelen met een armleuning beschikt!

HOEVEEL PERSONEN PASSEN AAN EEN TAFEL VAN 300 CM? (10 PERSONEN)

Een tafel van 300 cm is het grootste formaat van onze collectie en hier kunnen 10 personen aanschuiven. Bij stoelen met een armleuning zit je gezellig dicht bij elkaar, zonder armleuning beschik je over wat meer ruimte.

Tip: Bij de modellen Felix en Edith is het perfect mogelijk om nog twee extra stoelen toe te voegen aan de kopse kant van de tafel. De onderstellen werden hier speciaal op voorzien, waardoor de tafelpoten niet onhandig in de weg zitten.  Zoals hieronder geïllustreerd: 

Twijfel je toch nog over het juiste aantal eetkamerstoelen aan jouw eettafel? Kom langs in onze showroom en test het aantal stoelen aan jouw favoriete tafel uit! We helpen je graag verder met interieuradvies.

design interieur keramische eettafels stoelen

← Ouder bericht Nieuwer bericht →

blog

RSS
Het onderhoud van een keramische eettafel.
keramiek keramische eettafels onderhoud

Het onderhoud van een keramische eettafel.

Door Sylvester Vrints

Belangrijk om te weten: een keramische eettafel is niet poreus, wat betekent dat vlekken niet kunnen doorsijpelen in het blad (in tegenstelling tot bijvoorbeeld marmer,...

Lees verder
De ideale hoogte voor een eettafel, salontafel & bijzettafel
interieur keramiek keramische bijzettafels keramische eettafels keramische salontafels

De ideale hoogte voor een eettafel, salontafel & bijzettafel

Door Sylvester Vrints

Ben je momenteel op zoek naar een nieuwe eet-, salon-, of bijzettafel? Uiteraard wil je dat jouw toekomstige tafel mooi in je woonkamer past, maar...

Lees verder