Waarom een eiken tafelblad kopen?

Drie woorden: schoonheid, textuur en warmte. Een eettafel in natuurlijk eikenhout is onovertrefbaar. We hebben een uitgebreid aanbod eiken tafels, stuk voor stuk met liefde gemaakt en gecontroleerd. Omdat we allemaal weten dat het leven niet altijd gepaard gaat met een set bijpassende placemats en onderzetters (hoewel ze wel helpen!), zijn onze eiken eettafels vlekbestendig.

Ze zijn afgewerkt met drie lagen matte vernis, waardoor de tafelbladen niet meer poreus zijn. Dus je bent gewaarschuwd: jouw eiken eettafel gaat nog járen mee. Klaar voor een langetermijnrelatie?

Ontdek al onze tafels

Geïntrigeerd door eiken bladen?

Fineer eik versus massief eik.

Bij Unit 14 kiezen we bewust tafelbladen in fineer eik, in plaats van massief eik. Waarom? Voor de kwaliteit en de duurzaamheid van jouw eiken eettafel. Bij een massief eiken tafelblad riskeer je altijd dat het gaat barsten door een te droge omgeving. 

Met strenge ventilatienormen en vloerverwarming in het achterhoofd, kan je maar beter op veilig spelen. Onze fineer eiken tafelbladen hebben een (onzichtbare) draagstructuur die barstbestendig is. Zo heb je wel de looks van een massief eiken tafel, zónder de ongemakken. Score!

Jouw eiken tafel: premium geselecteerd.

Onze eiken tafelbladen zijn gemaakt uit een geclassificeerde A-houtsoort – een moeilijke manier om te zeggen dat de tafelbladen nagenoeg geen knopen hebben. Zoals altijd bij een natuurlijk product zijn er variaties in de kleurschakeringen en textuur.

Dat zorgt voor een prachtige, natuurlijke uitstraling. Onze eiken tafelbladen hebben ook een FSC of ‘Forest Stewardship Council’-label. Dit verzekert dat het hout uit duurzaam bosbeheer komt.

Natuurlijke charme

Een houten tafel brengt tijdloze warmte in huis, onmisbaar voor een gezellig interieur.

Niet vlekgevoelig

Dankzij de afwerking met drie lagen vernis is het tafelblad niet vlekgevoelig.

FSC® certified

Onze eiken tafelbladen hebben een FSC-certificering, wat duurzaam bosbeheer garandeert.

Naadloze lasnaden

Elke zichtbare lasnaad is naadloos, zorgvuldig ingeslepen met oog voor detail.

Hoe hou je een eiken tafel schoon?

Easy peasy! Een eiken tafelblad maak je schoon met een vochtige doek en een paar druppels natuurlijk schoonmaakmiddel .

Vermijd reinigingsmiddelen met zuur, ammoniak, chloor of andere schuurmiddelen. Die kunnen jouw prachtige eiken tafel beschadigen. Tip: kies altijd voor reinigingsmiddelen met een neutrale PH-waarde.

Overtuigd? Ontdek onze eiken tafels!

Ga naar onze collectie

Kleuren van onze eiken bladen

Onze eiken bladen zijn 20-30 mm eik fineer in drie kleuren. Ze zijn afgewerkt met drie lagen matte vernis waardoor de tafelbladen niet meer poreus zijn.

Naturel

3 lagen matte vernis

20-30 mm dikte

FSC® gecertificeerd

Bruin

3 lagen matte vernis

20-30 mm dikte

FSC® gecertificeerd

Zwart

3 lagen matte vernis

20-30 mm dikte

FSC® gecertificeerd