Onze missie?Duurzaam design.

We zijn ons bij Unit 14 bewust van onze verantwoordelijkheid op het vlak van duurzaamheid. Elke beslissing die we maken, heeft een impact. Ontdek hier hoe we altijd voor de best mogelijke oplossing gaan.

1. Het ontwerp

Al onze meubels zijn ontworpen met het oog op duurzaamheid. Ze zijn makkelijk te demonteren en worden zoveel mogelijk plat verpakt. Zo nemen ze minder plaats in transport en opslag in. Verder gaan we maximaal voor hergebruik. De eettafelbladen worden gezaagd uit grote platen en het restafval gebruiken we voor de salontafels.

2. De materialen

We gebruiken steevast gebruiksvriendelijke materialen. Onze meubels zijn bestand tegen intensief dagelijks gebruik. De keramische tafelbladen zijn volledig vlek- en krasbestendig en onze eiken tafelbladen worden vernist en niet geolied, waardoor ze makkelijk in onderhoud zijn. Zo gaat jouw meubel een leven lang mee.

3. De verpakking

We gebruiken gerecycleerde en milieuvriendelijke materialen voor al onze gelaagde verpakkingen. Ook het karton van onze dozen recycleren we maximaal.

4. Het transport

We kiezen waar mogelijk voor het transport met de kleinste ecologische voetafdruk. Daarnaast groeperen we de transporten per regio, zodat er geen onnodige afstanden worden afgelegd. Dat verklaart dan ook de levertermijn van 6 tot 8 weken.

5. Een boom per bestelling

Voor alles wat we nemen van de natuur, willen we iets teruggeven. Om de ecologische impact van onze producten te compenseren, laten we voor elke geplaatste bestelling een boom planten door vzw Bwoods. Zo kunnen we samen de Belgische natuur verrijken. Om je een idee te geven: een boom neemt ongeveer 25 kg CO₂ op per jaar.

Stap 1

Jij koopt een meubel van Unit 14.

Stap 2

Wij geven een deel van de inkomsten aan Bwoods.

Stap 3

Zij zoeken een stukje Belgische (privé)grond.

Stap 4

Met ons geld planten ze er een boom. En voor we het weten staat er een bos!

Banner Image

Kom de sfeer proeven

Onze meubels in levende lijve ontmoeten? Kom dan gerust langs in onze showroom of bij één van onze verdeelpunten in jouw buurt. We staan klaar om je te helpen bij het creëren van jouw droominterieur en al je vragen te beantwoorden.

Ontdek onze verdeelpunten