Tafels met een blad van keramiek.

Het is een nieuwe trend in tafelland: een keramische tafel. Keramiek wordt gemaakt van natuurlijke materialen, die onder een hoge temperatuur worden gebakken. Hierdoor ontstaat een licht materiaal, dat ook nog eens heel sterk is.

Daarnaast ziet het bewerkte keramiek er ontzettend mooi en strak uit. Hiermee is keramiek een goede vervanger van marmer. Bij deze keuze wegen de voordelen namelijk gemakkelijk op tegen de nadelen. Eerst vertellen we je waarom.

ontdek al onze tafels

Geïntrigeerd door keramische bladen?

Keramiek ten opzichte van marmer.

Ondanks dat keramiek een exclusieve marmer-look heeft, bespaar je jezelf alle nadelen die marmer met zich meebrengt.

Keramiek heeft ten opzichte van marmer namelijk veel voordelen. Waar marmer lastig schoon te houden is en snel beschadigd, is bij keramiek het tegenovergestelde het geval.

Bij een keramische tafel heb je dus wel de voordelen, maar niet de nadelen van een marmeren tafel. Die voordelen zetten we nog een keer voor je op een rijtje.

De voordelen van een keramische tafel.

Een tafel met een keramisch blad heeft veel voordelen ten opzichte van tafelbladen die zijn gemaakt van marmer, hout, graniet of staal.

Ten eerste de uitstraling. Een keramisch tafelblad heeft een mooie matte uitstraling. Dikke keramische tafelbladen zorgen voor een massieve uitstraling, terwijl een dun blad eleganter is.

In combinatie met stalen poten kun je je tafel in beide gevallen een industriële look and feel geven. Daarnaast kan een tafelblad van keramiek wel tegen een stootje.

Krasbestendig

Geen zorgen in het dagelijks leven over krassen, een keramisch tafelblad is namelijk krasvast. Je sleutels op tafel gooien levert bij een keramisch blad daarom geen lelijke krassen op.

Keramiek is zelfs harder dan metaal, wat betekent dat je eerder je mes zult beschadigen dan het tafelblad. Gooi je graag andere dingen op je tafel? Geen probleem; ook schokken en slagen doen een keramisch tafelblad niet zo veel.

Daarnaast kunnen na het aanschaffen van een tafel met een keramisch blad je onderzetters de deur uit.

Hitttebestendig

Een tafel met een keramisch blad is namelijk hittebestendig. De meeste gerechten kunnen met een tafelblad van keramiek rechtstreeks vanaf het vuur de tafel op. Keramiek kan tegen hele hoge èn hele lage temperaturen, zonder te beschadigen.

Gebruik nog wel een onderzetter bij met olie gevulde pannen, zoals bij het wokken. Zulke pannen kunnen namelijk zo heet worden dat het zelfs een keramische tafel te heet onder de voeten wordt. Verder is een keramische tafel makkelijk schoon te houden.

Hygiënisch

Het materiaal is niet gevoelig voor vlekken, makkelijk afneembaar en daarom erg hygiënisch. Gemorst eten of drinken maak je in een handomdraai schoon. Het tafelblad is gemakkelijk schoon te maken met een vochtige doek en wat water.

Pas wel op met sterke chemicaliën als gootsteenontstopper en ovenreiniger. Al met al is keramiek één van de meest duurzame materialen voor het maken van tafels.

Vlekvrij

Een keramische tafel blijft kras- en vlekvrij, kan tegen een stootje en is hittebestendig. Daarnaast voegt een keramische tafel veel toe qua design en heeft een tafel van keramiek een moderne uitstraling.

Deze tafel is ideaal voor een gezin met kinderen en zal dé eyecatcher zijn van je huiskamer!

Het onderhouden van een keramische tafel

Een keramische tafel zal weinig onderhoud nodig hebben. Mocht de tafel toch vies worden adviseren wij een vochtige doek, water en afwasmiddel. Aangekoekt vuil en vetvlekken kunnen met een verdund schuurmiddel (bijvoorbeeld CIF) worden verwijderd.

Overtuigd? Ontdek onze keramische tafels & salontafels!

Ga naar onze collectie

Kleuren van onze keramische bladen

Onze 12 & 9 mm dikke keramische tafelbladen zijn vol keramisch en beschikbaar voor al onze eet-, tuin- en salontafels.

Carrara

wit | licht grijs

12 mm dikte

vol keramisch

Pietra grey

donker grijs | licht grijs

12 mm dikte

vol keramisch

Nero Marquina

zwart | wit

12 mm dikte

vol keramisch

Travertin

beige | donker beige

9 mm dikte

vol keramisch

Onze 5 mm ultrathin keramische tafelbladen zijn licht qua gewicht en verkrijgbaar voor onze rechthoekige en bootovale eettafels alsook al onze salontafels.

Sandstone

zandkleurig

5 mm dikte

versterkt met glasvezel

Ceppo di Gré

grijze steenfragmenten

5 mm dikte

versterkt met glasvezel

Calacatta

wit | lichtgrijs

5 mm dikte

versterkt met glasvezel

Noir Désir

zwart | goudkleurig

5 mm dikte

versterkt met glasvezel

Rosso

roestkleurig

5 mm dikte

versterkt met glasvezel