De ideale hoogte voor een eettafel, salontafel & bijzettafel

De ideale hoogte voor een eettafel, salontafel & bijzettafel

Geplaatst door Sylvester Vrints op

Ben je momenteel op zoek naar een nieuwe eet-, salon-, of bijzettafel? Uiteraard wil je dat jouw toekomstige tafel mooi in je woonkamer past, maar zo zijn er ook een aantal praktische zaken waar je maar beter rekening mee houdt. In deze blog geven we je tips over de ideale hoogte van een salontafel, bijzettafel en eettafel! 

De hoogte van een salontafel

De hoogte van je toekomstige salontafel is ongetwijfeld een factor rol bij het kiezen van de juiste salontafel. Logisch ook: je maakt dagelijks gebruik van je salontafel, dus de praktische kant speelt een belangrijke rol. Maar wat is nu de ideale hoogte van een salontafel? Algemeen geldt dat de salontafel niet hoger dan de sofa komt om te vermijden dat de zithoek te druk wordt. Verder is het ook belangrijk dat de salontafel niet te laag komt, zodat je je niet telkens hoeft te bukken wanneer je een drankje op de salontafel wenst te plaatsen. De meest geschikte hoogte volgens ons? Een salontafel met een hoogte van 34 cm.

Ontdek alle keramische salontafels.

De hoogte van een bijzettafel

Een bijzettafel kan een leuke toevoeging zijn op eender welke plek in jouw interieur. Bijzettafels zijn doorgaans hoger dan gewone salontafels en volgens ons kies je best voor een hoogte tussen 40 à 45 cm.

De hoogte van een eettafel

Misschien wel de allerbelangrijkste van de drie: de hoogte van een eettafel. De standaardhoogte van een eettafel ligt meestal rond de 75 cm. Zo beschik je over voldoende ruimte om de (meeste) stoelen onder het tafelblad te schuiven en geef je jouw benen voldoende ruimte om comfortabel aan tafel te zitten. 

Ontdek alle eettafels.

interieur keramiek keramische bijzettafels keramische eettafels keramische salontafels

← Ouder bericht Nieuwer bericht →

blog

RSS
Het onderhoud van een keramische eettafel.
keramiek keramische eettafels onderhoud

Het onderhoud van een keramische eettafel.

Door Sylvester Vrints

Belangrijk om te weten: een keramische eettafel is niet poreus, wat betekent dat vlekken niet kunnen doorsijpelen in het blad (in tegenstelling tot bijvoorbeeld marmer,...

Lees verder
Hoeveel stoelen passen aan jouw rechthoekige tafel?
design interieur keramische eettafels stoelen

Hoeveel stoelen passen aan jouw rechthoekige tafel?

Door Sylvester Vrints

Een vraag die we erg vaak te horen krijgen en waar we eigenlijk geen eenduidig antwoord op kunnen geven. Zo hangt het vooral af van...

Lees verder