Creëer een Scandinavisch interieur met deze tips.

Creëer een Scandinavisch interieur met deze tips.

Geplaatst door Sylvester Vrints op

Algemene kenmerken van een Scandinavisch interieur

De Scandinavische woonstijl is geen recente stijl, zoals vaak gedacht wordt. De Scandinavische stijl dateert reeds uit de jaren ‘30 en is afkomstig uit… je raadt het al: Scandinavië: Finland, Zweden, Denemarken, Noorwegen en IJsland. Een Scandinavisch interieur springt net in het oog door zijn eenvoud, minimalistische uitstraling, rustige kleuren en last but not least… kwaliteit. Omdat ook onze design tafels hier perfect in het plaatje passen van een Scandinavisch interieur, inspireren we je graag met onze tips. Benieuwd welke producten uit onze collectie passen bij een Scandinavisch interieur? We zetten ze graag even op een rijtje!

Kleuren binnen een Scandinavisch interieur

De kleuren zijn binnen een Scandinavisch interieur uiterst belangrijk. Zo kies je het best lichte kleuren, die je woonkamer een frisse uitstraling geven. Onze keramische design tafels uit Calacatta keramiek of Carrara keramiek zijn hier het perfecte voorbeeld van. Met hun witte kleuren schreeuwen ze niet om aandacht, maar door hun eenvoud blinken ze net op een subtiele manier uit. Kleur toevoegen aan je Scandinavische woonkamer kan zeker, maar hiervoor raden we aan om te kiezen voor natuurlijke kleuren. Zo kun je jouw woonkamer opfleuren door het toevoegen van planten. Ook hout raden we zeker aan binnen een Scandinavisch interieur, omdat deze materiaalsoort voor warmte en gezelligheid zorgt. Op die manier vermijd je dat je interieur te kil wordt. 

Minimalistisch design 

Een Scandinavisch ingerichte woonkamer straalt rust uit en bevat meubels zonder veel pracht en praal. Strakke lijnen vormen een belangrijk uitgangspunt binnen het interieur en deze vind je ook terug in de onderstellen van onze tafels. Verder zijn geometrische en organische vormen ook erg populair binnen deze stijl. Tip: zorg ervoor dat je te veel onnodige spullen vermijdt, zodat je woonkamer clean oogt (kenmerkend voor Scandinavische woonkamers).

Hoe vermijd je dat het interieur te kil wordt?

Een vraag die we vaak te horen krijgen… Veel mensen hebben schrik dat hun interieur te saai, te kil of té clean zal ogen. Onze tip: met een neutrale basis zit je altijd goed, de details voeg je later toe en deze zullen vermijden dat je woonkamer te saai wordt. Bloemen of planten zijn daarom ideaal, maar ook textiel zorgt ongetwijfeld voor dat tikkeltje meer gezelligheid in je woonkamer. Denk aan kussens, een tapijt of een plaid (in een rustige kleur zoals groen of blauw). Ook kunnen natuurlijke materialen zoals hout of rotan de kilte doorbreken en bijdragen tot een warmere uitstraling van je woonkamer. Denk aan een rieten mand of rotan stoelen. Extra kleur toevoegen kan altijd, al raden we ten zeerste felle kleuren af, aangezien deze vaak te schreeuwerig zijn en dat is wat we net willen vermijden binnen deze stijl.

Waarom zijn wij fan van de Scandinavische stijl?

Met keramische tafels streven we ook eenvoud, functionaliteit, kwaliteit en duurzaamheid na. Ook onze houten eetkamerstoelen vormen hierop een perfecte aanvulling. Verder vinden we het belangrijk dat onze kwalitatieve meubels betaalbaar zijn voor het brede publiek en ook dat is een belangrijk kenmerk van Scandinavisch design. 

design interieur scandinavisch stijl

Nieuwer bericht →

blog

RSS
Het onderhoud van een keramische eettafel.
keramiek keramische eettafels onderhoud

Het onderhoud van een keramische eettafel.

Door Sylvester Vrints

Belangrijk om te weten: een keramische eettafel is niet poreus, wat betekent dat vlekken niet kunnen doorsijpelen in het blad (in tegenstelling tot bijvoorbeeld marmer,...

Lees verder
Hoeveel stoelen passen aan jouw rechthoekige tafel?
design interieur keramische eettafels stoelen

Hoeveel stoelen passen aan jouw rechthoekige tafel?

Door Sylvester Vrints

Een vraag die we erg vaak te horen krijgen en waar we eigenlijk geen eenduidig antwoord op kunnen geven. Zo hangt het vooral af van...

Lees verder