Werkplek in je woonkamer? Met deze tips wordt thuis werken leuker én efficiënter

Niet iedereen beschikt over een afzonderlijk bureau of misschien werken je huisgenoot en jijzelf door Covid-19 nu allebei van thuis uit, waardoor je genoodzaakt bent om van je woonkamer een werkplek te maken. Het kan extra gezellig zijn, maar na een tijdje kan het ook beginnen vervelen. Ontdek onze tips om thuiswerk extra comfortabel te maken.

  1. Indien mogelijk: vermijd de eettafel als bureau

Aan de eettafel werken klinkt erg uitnodigend. Op het eerste gezicht lijkt het heel gezellig, alleen zorgt dit ervoor dat werk & privé al snel niet meer gescheiden worden. Wonen en werken in eenzelfde ruimte kan na een tijdje beginnen vervelen. Beschik je niet over een aparte ruimte, zorg er dan voor (indien het kan) om toch aan een ander tafeltje te werken zodat je op zijn minst het gevoel creëert in een andere ruimte te werken. Indien je geen ruimte hebt voor een extra tafel, raden we aan om al je kantoorspullen (ja, ook je extra scherm) dagelijks op te bergen, zodat deze spullen na je werkuren gemakkelijk opgeborgen kunnen worden en niet meer zichtbaar zijn. Stop al dat gerief in een handige box, zo hoef je de dag nadien niet te zoeken naar al je spullen.

  1. Vermijd afleiding

Misschien wel de belangrijkste in het rijtje: vermijd onnodige spullen (zowel op tafel als om je heen), zodat je gefocust blijft tijdens de werkuren. Zorg ervoor dat je woonkamer telkens opgeruimd en netjes is vooraleer je aan de slag gaat, zodat je rustig je werkdag kunt starten. Maak er gerust een ochtendritueel van ;-)

  1. Zorg voor goede kantooruitrusting, ook al werk je vanuit je woonkamer

Het klinkt banaal, maar onderschat niet het belang van een extra scherm, een laptophouder, toetsenbord en een muis. Het lijkt misschien een gedoe (en het oogt misschien minder mooi in je woonkamer), maar deze accessoires vermijden rugklachten en zijn dus onmisbaar, zeker wanneer we voor een lange periode van thuis uit moeten werken. Je rug en nek zullen je dankbaar zijn!

  1. Goede afspraken maken goede vrienden

Met meerdere individuen van thuis uit werken kan soms wat druk zijn. Misschien heb je zelf dagelijks heel wat calls op de planning, of misschien heb je wel die ene belangrijke meeting waarbij je graag niet gestoord wordt? Laat het weten aan je partner of huisgenoot zodat jullie met elkaar rekening kunnen houden. Zorg ervoor dat je oordopjes of je koptelefoon binnen handbereik zijn wanneer je merkt door je partner afgeleid te zijn. Als laatste kunnen we ook aanbevelen om af en toe een koffiepauze in te plannen, zodat jullie even gezellig kunnen bijkletsen. Af en toe een paar minuten ontspanning zorgt niet alleen voor extra productiviteit, het gaat ook het gemis van babbels met je collega’s tegen ;-)  

Nog op zoek naar een extra tafel voor jouw werkplek? Ontdek al onze tafels