De ideale hoogte voor een eettafel, salontafel & bijzettafel

Ben je momenteel op zoek naar een nieuwe eet-, salon-, of bijzettafel? Uiteraard wil je dat jouw toekomstige tafel mooi in je woonkamer past, maar zo zijn er ook een aantal praktische zaken waar je maar beter rekening mee houdt. In deze blog geven we je tips over de ideale hoogte van een salontafel, bijzettafel en eettafel!

De hoogte van een salontafel

De hoogte van je toekomstige salontafel is ongetwijfeld een factor rol bij het kiezen van de juiste salontafel. Logisch ook: je maakt dagelijks gebruik van je salontafel, dus de praktische kant speelt een belangrijke rol. Maar wat is nu de ideale hoogte van een salontafel? Algemeen geldt dat de salontafel niet hoger dan de sofa komt om te vermijden dat de zithoek te druk wordt. Verder is het ook belangrijk dat de salontafel niet te laag komt, zodat je je niet telkens hoeft te bukken wanneer je een drankje op de salontafel wenst te plaatsen. De meest geschikte hoogte volgens ons? Een salontafel met een hoogte van 34 cm.

Bekijk onze keramische salontafels hier

De hoogte van een bijzettafel

Een bijzettafel kan een leuke toevoeging zijn op eender welke plek in jouw interieur. Bijzettafels zijn doorgaans hoger dan gewone salontafels en volgens ons kies je best voor een hoogte tussen 40 à 45 cm.

Ontdek onze keramische bijzettafels hier

De hoogte van een eettafel

Misschien wel de allerbelangrijkste van de drie: de hoogte van een eettafel. De standaardhoogte van een eettafel ligt meestal rond de 75 cm. Zo beschik je over voldoende ruimte om de (meeste) stoelen onder het tafelblad te schuiven en geef je jouw benen voldoende ruimte om comfortabel aan tafel te zitten. 

Ontdek onze eettafels hier